Maandag 5-11-2018

 

Kindertekening wordt kaartje.

 

Heerlijk om lekker met kinderen (of zelf!) wat te tekenen of te schilderen. Vooral bij kleintjes is het vaak van korte duur en wordt er veel 'kunst' geproduceerd.

Lola heeft laatst heerlijk zitten schilderen en ik wilde er iets leuks mee doen. Om nu álle tekeningen en schilderijtjes in huis op te hangen is ook zo wat.. dan hangt het huis binnen de kortste keren helemaal vol. 

Nu zag ik een tijdje geleden in een blog van de Postfabriek dat er stickers te krijgen zijn die je eenvoudig op een leuke afbeelding of tekening kunt plakken.

Via Meerleuks.nl heb ik deze stickers besteld en ze werden vlot bezorgd met een handbeschreven kaartje. Superleuk, ik hou er van. 

 

De stickers heb ik geplakt op een schilderij van Lola, langs de rand van de sticker heb ik de tekening uitgeknipt en voilá, de kaartjes waren klaar. Alle opa's en oma's en vrienden hebben een kaartje ontvangen en waren er blij mee. 

Een win win situatie voor iedereen, Lola lekker geschilderd, meerdere mensen hebben een leuke kaart gekregen, en wij hebben een schilderijtje een goed huis gegeven en een tekening minder om te bewaren.

 

Dus wie weet is het ook iets voor jou om op deze manier een tekening, foto of schilderij te recyclen!

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Dinsdag 7-8-2018

 

When 2 become 1!

 

Een aantal weken geleden was ik met mijn schoonmoeder in een kringloopwinkel in Veendam. Daar kwam ik een mooie lijst tegen met een minder mooi schilderij en een bloemenschilderij met een (naar mijn mening) saaie lijst. We liepen verder en ik bleef er toch over nadenken. We zijn dus weer even terug gelopen om te kijken en hebben toen bedacht dat de schilderijen wel samengevoegd konden worden. De formaten leken overeen te komen.

Zonder op te meten hebben we beide lijsten meegenomen voor totaal €14,-! Dit vond ik wel een mooie deal.

 

In gedachten zag ik de lijst al aan de muur hangen in onze keuken. Gelukkig vond JW het bloemen schilderij ook tof en kon ik dus aan de gang om ze te laten samensmelten.

 

Bij Gamma had ik een mooie hoogglans zwarte lak gekocht. Dat leek me wel mooi bij de bloemen.

 

Toen ik de schilderijen van de lijsten los gemaakt had heb ik de lijst schoongemaakt en ben ik de mooie houten lijst gaan schilderen. Ik heb de lijst niet geschuurd omdat ik dat te veel werk vond hihi. Hij hangt aan de muur en heeft weinig te leiden. En soms ben ik gewoon een beetje lui :-)

 

Nadat de lijst goed droog was heb ik de lijst nog een keer in de lak gezet. Omdat de lijst al donker was van kleur was de dekking voldoende en kon de lijst drogen.

Vorige week heb ik samen met JW en een lijmpistool het bloemenschilderij vastgemaakt aan de zwarte hoogglans lijst.

Afgelopen weekend heeft JW de lijst opgehangen in onze keuken!

 

Een vrolijk en uniek schilderij en dat voor nog geen €25,-! Daar word ik blij van.

 

Heb jij wel eens unieke items voor in je huis gemaakt?

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Donderdag 8-2-2018

 

Het ontstaan van het geboortekaartje!

 

Zoals ik al eerder op mijn blog vertelde heb ik het geboortekaartje voor Lola en Billy getekend. Tijdens het tekenen heb ik foto's gemaakt zodat je kunt zien hoe het kaartje ontstaan is. 

 

Op de foto hiernaast zie je de voorkant zoals het kaartje bij de drukker vandaan kwam. Samen met Jan-Willem heb ik de inhoud bepaald wat we er zoal op wilden hebben. Hieronder laat ik een aantal foto's zien zo dat je een beeld hebt hoe ons geboortekaartje is ontstaan.

Stap 1:

 

We hebben nagedacht over hoe we zijn naam wilden spellen, ook wel belangrijk. Dit zie je op deze schets staan. 

Deze schets is een eerste opzet wat we er wel en niet op wilden hebben. Gelukkig zitten Jan-Willem en ik op 1 lijn en zijn we het meestal wel eens. Dit maakt het erg makkelijk om keuzes te maken.

Je ziet hier bijvoorbeeld dat we als eerste gedachte een vuurtoren wilden tekenen maar dat het uiteindelijk een Amsterdammertje geworden is. Dit refereert naar de plaats waar Billy gemaakt is hihi.

Ook de achterkant hebben we meerdere ideetjes uitgewerkt en een aantal dingen weg gelaten. We wilden een vrolijk volle kaart maar ook weer niet te vol! 

Stap 2:

 

Op deze foto kun je zien dat de tekening klaar is. Ik teken altijd eerst met potlood zodat je jezelf kunt verbeteren en dingen kunt aanpassen. Een zacht potlood werkt voor mij het beste omdat je dan geen onnodige krassen in het papier maakt. (Dit is niet wenselijk als je de tekening nog in moet kleuren.)

Stap 3:

 

Nadat we tevreden waren over de tekening heb ik alle lijnen overgetrokken met een donkergrijze pen. Hiervoor heb ik een Stabilo fineliner gebruikt welke ik nog niet gebruikt had. Ik kon er mooie strakke lijnen mee tekenen. Stiekem is dit wel een spannende stap van de tekening, als je hier een fout maakt kun je het niet meer verbeteren! Gelukkig is het goed gegaan, yaaay! (Ik heb even een 'sticker' over onze adresgegevens geplaatst, anders krijgen we zo veel fanmail hihi)

Je ziet dat het bovenste ' bord' niet gevuld is, dit heb ik na de geboorte pas kunnen doen. (Joh!)

Stap 4:

 

Dit is de laatste stap geweest! Het inkleuren. Dit vind ik erg leuk omdat je een tekening dan echt ' body' geeft. Het begint dan veel meer te leven. En je bouwt lagen kleur op. Beginnend met licht inkleuren en dan steeds meer fellere en donkere kleuren gebruiken. Net zo lang doorgaan totdat het goed voelt. 

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van het kaartje vind! Zelf zijn we er erg blij mee en hebben leuke reacties ontvangen over het kaartje.

 

Mocht je ooit zelf een getekende kaart nodig hebben en ben je zelf niet zo handig met (kleur)potlood en pen? Mail me dan maar! Ik teken graag iets moois voor je.

 

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Marielle (donderdag, 08 februari 2018 21:56)

  Leuk!

 • #2

  Purdy (woensdag, 14 februari 2018 07:17)

  Echt een superleuk kaartje. Heb je mooi gedaan. Dat van Lola trouwens ook. Ik zag ze hangen bij Rosy.


Woensdag 8-11-2017

 

DIY Tie-dye kussenhoes

 

Al een tijd geleden hebben JW en ik kussenhoezen gekocht omdat we toe waren aan iets nieuws voor op onze bank. We wilden iets wat meer bij onze muurkleur zou passen. Ik wilde niet een standaard hoesje uit de winkel maar iets unieks.

Op YouTube had ik tutorials voorbij zien komen van tie-dye projectjes en het begon bij mij ook weer te kriebelen. Het was zo lang geleden dat ik dit gedaan heb en het leek me leuk om weer eens te experimenteren. (Toen ik vroeger nog thuis woonde heb ik wel eens samen met mijn moeder t-shirts geverfd)

 

Zo gezegd zo gedaan (al zat er tussen het zeggen en doen misschien wel 3 maanden in.. oepsie)

 

Ik zal je stap voor stap laten zien hoe ik het aangepakt heb om de kussenhoesjes (en ook gelijk 2 zwangerschaps-shirts, foto's volgen later) omgetoverd heb tot unieke eyecatchers.

 

Liefs Els

 • Stap 1: Leg de volgende zaken klaar (dit is trouwens de stappen die je doorloopt bij het handwas verf proces)
 • Pakje Dylon verf naar keuze (ik gebruikte de kleur Olive Green)
 • 250 gram zout
 • Plastic handschoenen
 • Voldoende elastiekjes
 • Artikelen welke je wilt verven (zorg dat het goed gewassen is)
 • Schaar
 • Bakje om verf te mengen
 • Bak (of rvs gootsteen, al kun je die niet echt klaar leggen..) waarin je de artikelen een tijd kan laten weken
 • Lepel om af en toe te roeren in je verfmengsel
 • Vuilniszak ter bescherming van je aanrecht

 

 • Stap 2: Maak je artikelen welke je wilt verven nat. Het moet niet doorweekt zijn maar wel vochtig. 
 • Stap 3: Bedenk welk patroon je wilt maken. Eventueel kun je op YouTube opzoeken wat je leuk vind en hoe je dit doet.
 • Stap 4: Plaats de elastiekjes strak om het weefsel heen.

 

 • Stap 5: Doe handschoenen aan en mix de verf zoals op de verpakking staat en roer goed door. Leg de te verven artikelen in de verf. Roer nogmaals alles een beetje door en druk de artikelen goed onder ‘water’.
 • Stap 6: Ga iets leuks doen, drink een kop thee, pak een goed boek, enjoy!

 

 • Stap 7: Na 15 minuten, roer je verfbad goed door en draai de te verven artikelen om zodat ze aan alle kanten goed de verf kunnen opnemen.
 • Stap 8: Na 45 minuten (al was dit bij mij 1,5 uur omdat ik in slaap ben gevallen) kun je je verfbad leeg laten lopen en de artikelen goed uitspoelen met koud (!) water. Let op dat je wel je handschoenen weer draagt! Tijdens het spoelen kun je de elastiekjes losknippen en stap voor stap je kunstwerkje(s) bewonderen.
 • Stap 9: Nadat je alles goed hebt uitgespoeld met koud water stop je de spullen in je wasmachine en was je het op een warm programma. (ik heb het op 40 graden gewassen maar 30 graden kan ook)
 • Stap 10: Hang je nieuwe spullen te drogen.
 • Stap 11: Neem je nieuwe spullen in gebruik! En weet trots op jezelf omdat je iets super tofs gemaakt hebt wat verder niemand heeft.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Zaterdag 4-11-2017

 

DIY Agenda hoes. 

 

In de kringloop heb ik ooit deze leren tas gekocht. Ik dacht dat ik de tas vaak ging dragen maar dat is dus niet gebeurd. De tas was volgens mij maar 2 euro dus in die zin was het niet heel erg. Maar alles is zonde als het niet gebruikt wordt. 

 

Online keek ik regelmatig naar mooie leren hoezen voor agenda’s aangezien ik in de Moleskine 18 maanden agenda mijn ware liefde had gevonden. (Ja deze agenda is al een aantal jaar mijn favoriet, lekker veel ruimte om notities te schrijven, fijn papier en overzichtelijk!) Maar man oh man wat zijn deze hoezen duur! Je betaalt al snel iets van €50,- en dan komen er vaak ook nog verzendkosten overheen. Ik was dus gaan zoeken naar mooie lappen leer om zelf een hoes te gaan maken. Lang leve YouTube en tutorials waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe je een toffe hoes zelf voor een fractie van de prijs kunt maken! Maar ook de prijzen van mooie stukken leer vielen me erg tegen.

 

Op een avond was ik wat aan het opruimen en viel deze tas uit mijn stapel tassen. Ineens zag ik het licht! Waarom ging ik van deze tas geen agenda hoes maken! Ik ben nog wat verder gaan kijken online naar uitleg en het was me al snel duidelijk dat dit wel moest gaan lukken. Ik heb toen bij Jan de grote kleinvakman een stukje neon roze elastiek gekocht en dit staat erg gaaf bij het bruine leer.

Hieronder zie je per foto welke stappen ik heb doorlopen en krijg je een indruk hoe je dit zelf ook kunt doen.

 

Als je vragen hebt kun je me altijd een e-mail sturen of een comment plaatsen. En uiteraard kun je ook je vraag via Facebook stellen.

 

Liefs Els

 

 • Stap 1: Koop een tas welke uiteraard tof is en welke je goed in een langere lap kunt knippen of snijden. (Lang genoeg om je agenda te kunnen bedekken)
 • Stap 2: Bepaal welk stuk van het leer je wilt gebruiken en meet je agenda op. (Meet de hoogte en de breedte van je agenda en neem ook de dikte van de rug van de agenda en en notitieboekje, als je deze er ook in plaatst, mee.) Het leek mij leuk om die flap van de tas met het extra stuk leer er op te gebruiken voor het speelse effect.
 • Stap 3: Knip de tas open zodat je een plat stuk leer (of ander materiaal) hebt waar op je uit kunt gaan tekenen wat je wilt gaan gebruiken.
 • Stap 4: Teken de maat van de agenda/het notitieboek op je stuk leer en hou aan beide kanten (boven en onder) minimaal een halve centimeter extra ruimte zodat de agenda achter het leer verdwijnt als je de hoes sluit, en niet andersom.
 • Stap 5: Bedenk hoe veel materiaal je voor de 'sluitflap'  wilt gebruiken en knip dit dus niet af!
 • Stap 6: Vouw je geknipte materiaal om je agenda en notitieboek heen en bepaal waar ze vast moeten te komen zitten d.m.v. het elastiek.
 • Stap 7: Maak met een gaatjes-tang (waar je in een riem ook gaatjes mee maakt) of een hete spijker (de spijker sla je dan door het leer met een hamer op een houten ondergrond) gaatjes voor je elastiek.
 • Stap 8: Plaats het elastiek door de gaatjes en zorg dat er genoeg ruimte is om je agenda en notitieblok te plaatsen, het elastiek mag strak zitten maar niet te strak. En ook niet te los, je wilt niet dat je agenda gaat schuiven.
 • Stap 9: Bepaal het midden van je agenda en notitieboek en plaats het elastiek zo dat je de knoop (waar het elastiek aan elkaar geknoopt is) niet in het boekje hebt maar er achter.
 • Stap 10: Glimlach naar jezelf omdat je zo goed bezig bent.
 • Stap 11: Vouw de hoes dicht en bepaal waar je elastiek (indien gewenst) wilt plaatsen om de hoes te kunnen sluiten.
 • Stap 12: Maak gaten waardoor het sluitelastiek geplaatst kan worden.
 • Stap 13: Plaats het sluitelastiek en zorg dat de knoop waardoor het elastiek bij elkaar gehouden wordt, op de minst zichtbare plek geplaatst wordt.
 • Stap 14: Sluit de hoes met het elastiek en geef jezelf een schouderklopje! Je hebt gewoon iets tofs en unieks gemaakt. Niemand heeft dit verder!
 • Stap 15: Maak een foto van je agenda hoes en deel het met de mensen om je heen. Nee gekkigheid, dit hoeft natuurlijk niet. Op de foto's hiernaast zie je de hoes die ik gemaakt heb, uit verschillende hoeken gefotografeerd.

Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt gehad. Feedback is meer dan welkom want dan kan ik leren hoe ik in de toekomst eventueel anders, beter, uitgebreider een uitleg kan geven van DIY-projecten.

 

Fijn weekend gewenst.

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0