· 

Wakker zonder wekker is een luxe!

Vandaag gebeurde iets wat al lange tijd niet gebeurt is, ik werd wakker uit mijzelf! Zonder wekker die afging, geen klein mensje wat wakker was en aandacht wilde, gewoon uit mijzelf wakker geworden toe mijn lichaam er aan toe was.

Dit is echt een luxe voor mij, moeder van twee kleine kinderen, en ik heb er echt van genoten. Toen ik even lekker gelegen had schoot mij ineens het gevoel binnen dat ik wilde gaan rennen. Zo gezegd, zo gedaan! Om 6.45 uur liep ik met mijn goede gedrag lekker buiten te joggen. Het was nog fijn donker, helemaal droog en nauwelijks mensen op straat. Ik kwam wel een dame tegen op weg naar het werk (denk ik) die ‘respect hoor’ tegen me zei. Leuk om te horen en het maakte me blij.

 

Inmiddels heb ik qua sporten een fijne modus gevonden en heb ik het echt nodig om lekker in mijn vel te zitten. 3 keer per week sport ik en daar voel ik me goed bij. Ook probeer ik op mijn werk nu vaker te bewegen. Jup ik ben de trotse eigenaar van een kantoorbaan waar ik dus veel zit op een stoel... (Het bureau om staand aan te werken is inmiddels aangevraagd dus dat is een positief dingetje) Wel dacht ik, hoe kan ik nu meer bewegen tijdens werk. Ja door trap te lopen! Ik werk op de vijfde verdieping en wilde al een lange tijd vaker de trap nemen maar aan het begin van mijn werkdag en aan het einde ben ik dik ingepakt om warm te blijven tijdens mijn scooter-tochtje. Dus nee dat is niet het beste moment om trap te lopen. Wel ga ik natuurlijk (wie niet haha) af en toe naar het toilet! Zo is het idee ontstaan om op de begane grond naar het toilet te gaan. Dus nu probeer ik, elke keer als ik naar de wc ga 110 treden naar beneden te lopen en ook weer omhoog. Lekkere workout en het is een fijne pauze om even weg te zijn achter mijn beeldscherm.

 

 

Wat doe jij tijdens werk aan beweging? Als je tips hebt, let me know!

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0