· 

Doelloos joggen mét doel..

Hardlopen zonder doel is vaak leuk maar soms is het hebben van een doel wel lekker.

 

Ik heb twee weken geleden voor het eerst 10 kilometer aan 1 stuk gejogd! Man wat lekker en wat ben ik trots. Ik heb de laatste tijd vaak gejogd en kon dan ook prima 7 of 8 km lopen. Nu dacht ik, laat ik wel een keer een doel hebben en het gewoon gaan proberen. Lukt het niet, ook dikke prima, je bent sowieso lekker bezig Elsje. Dus zondag ochtend ben ik bijtijds de deur uitgegaan en gaan joggen. Gewoon gaan en niet te veel nadenken. Lekker tussen de weilanden door, de geur van vochtige grond, ja heerlijk om zo je dag te beginnen. Het was lekker rustig en dat vind ik altijd het prettigste moment, niet te veel mensen tegen komen. Na 5 km ben ik omgedraaid en bij 7 km vond ik me zelf wel wat ambitieus om te denken dat ik het wel kon, 10 km rennen. Maar ik voelde me nog steeds goed en ben gewoon doorgegaan. En ik moest toch naar huis dus of ik nou zou wandelen of zou joggen, dat maakte dan ook niet echt veel meer uit! Dus dit doel heb ik gehaald! Ik weet nog niet of ik weer een nieuw doel ga zetten voor mijzelf. Nu is het weer zaak dat ik weer ga joggen zonder doel, dat is ook weer lastig als je jezelf weer een doel hebt gesteld. (zucht, het is ook nooit goed haha)

 

Ons dagelijks leven is zo gevuld met doelen, tijdsdruk en presteren dat het bijna normaal is dat je doelen stelt. Althans ik kan alleen voor mijzelf praten natuurlijk maar heb het vermoeden dat meerdere mensen hier tegen aan lopen. Nu dus weer de modus vinden om gewoon te gaan joggen en zien waar ik beland, zonder doel. Gaat het lekker, dan loop ik door, gaat het niet zo lekker? Ook prima! Dan ren ik wat minder ver. Dit probeer ik in mijn werk ook zo te hanteren, heb ik een fijne dag, dan werk ik wat harder. Lukt t wat minder goed, dan is dat ook prima en zet ik wat minder taken op mijn takenlijstje. Anders vliegt alles voorbij en dat is zonde, dan mis ik zo veel. Af en toe even aan de handrem trekken en jezelf van een afstandje bekijken is goed, maar wel lastig omdat deze sneltrein niet altijd goed te stoppen is.

 

 

Heb jij dat ook wel eens? 

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0