· 

Ik hartje kringlopen

Zoals je inmiddels wel weet kom ik heel graag bij kringloopwinkels en heb ik al flink wat ervaring opgedaan met het winkelen, dus ik beschouw mijzelf als een pro hihi!

Het rondkijken (schatzoeken noem ik het ook wel) is iets waar ik rustig van word en ervaar als fijn moment voor mijzelf. Het allerliefste ga ik dus alleen. Dan hoef ik geen rekening te houden met iemand anders. Ik vaar dan echt op mijn eigen mening of ik iets leuk vind en nodig heb. Natuurlijk is het ook erg gezellig om samen met iemand te gaan maar het is voor mij soms nodig om lekker alleen te zijn.

 

In deze blog ga ik je vertellen over mijn (tot nu toe) favoriete kringloopwinkels en geef ik je ook tips voor tijdens het kringlopen die je wellicht kunt toepassen.

 

Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik daar vaak naar de kringloopwinkels. Nu ik in Almere woon ben ik hier ook aan het ontdekken welke winkels er zijn en wat ik er van vind. Bij een kringloop moet je gewoon af en toe binnen wandelen om echt een goede indruk te krijgen. Het is een momentopname en het kan bijna per dag verschillen hoe netjes een winkel is en wat het aanbod is. Dus blijf proberen, je weet nooit wat je tegen komt.

 

In ieder geval kan ik wel een aantal van mijn favoriete kringloopwinkels met je delen:

Waar let ik op of ik een kringloop leuk en prettig vind:

 • Er worden schone spullen aangeboden
 • De aangeboden artikelen zijn heel en compleet
 • De winkel is overzichtelijk
 • Geen opdringerige mensen
 • Het nodigt uit om de spullen te bekijken

Tips waar ik op let bij het vinden van kleding:

 • Merkkleding is vaak (niet altijd!) van betere kwaliteit, dus heeft mijn voorkeur om tweedehands te kopen i.p.v. een kledingstuk van Primark. Soms zijn de labels waarop het merk stond er uitgeknipt en weet je niet welk merk het is. Ik kijk dan op het waslabel, vaak staat daar ook het merk genoemd. Tsja, als die er ook uitgeknipt is moet je varen op je tastzin en je ogen of iets voor jou mooie kwaliteit is.
 •  Materiaal bekijken en leren voelen of iets kwaliteit is. Zijde draagt natuurlijk veel prettiger dan iets van polyester. Katoenmix vind ik weer fijner dan iets van wol. Voel een kledingstuk en kijk bij de materiaalsamenstelling of je het juiste materiaal kunt gokken. (Voor mij is dit soms een spel of ik het juist heb of niet.)
 • Niet nadenken over maat welke in het kledingstuk staat. Gewoon passen en kijken of het je het mooi vind bij je lichaam. Dat is wat telt. Tevens zijn de maatvoeringen in de loop der jaren erg veranderd. Een maat 40 van vroeger is niet de maat 40 die we nu kennen.
 •  Kijk op alle afdelingen. Dus ook bij heren en kinderkleding kijken, het wordt regelmatig foutief terug gehangen of anders gesorteerd. Ik ben al menig leuk kledingstuk op aparte plekken tegen gekomen.
 • Denk buiten de gebaande paden. Een t-shirt kan met een knoop op je buik er in ineens een leuke top worden. Een lange broek kan ook een toffe korte broek worden, enz.
 • Probeer nieuwe kleuren om te kijken of je dit bij je vind passen.
 • Let op aanbiedingen, veel kringloopwinkels hebben goede aanbiedingen om oude collecties op te ruimen.
 • Denk buiten de seizoenen. In de zomer zijn de dikke truien vaak erg goedkoop en kun je mooie koopjes scoren!
 • Bij twijfel niet doen. Het kledingstuk blijft dan toch in de kast liggen.
 • Controleren op vlekken, sommige vlekken kun je er makkelijk uit krijgen, helaas veel vlekken ook niet.
 • Leuk om nieuwe dingen te proberen, bijvoorbeeld nieuwe trends. Het is een goedkope manier om iets buiten je ‘comfort zone’ te proberen.
 • Draag makkelijk zittende kleding en schoenen tijdens het winkelen. Je kunt dan makkelijk over je eigen kleding iets aantrekken als er geen pashokjes zijn  (of ze zijn bezet)

 

Heb jij nog tips voor leuke kringloopwinkels welke ik moet bezoeken? Ik ben erg benieuwd!

 

 

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0