· 

Joggen zonder doel of doelloos joggen?

Na de geboorte van Billy ben ik het sporten weer rustig gaan opbouwen. Wat was ik blij dat ik weer lekker aan de slag kon. Toen mijn lijf er weer aan toe was ben ik ook weer gaan joggen. Ik wil t ook wel hardlopen noemen maar zo hard ga ik niet, dus joggen dekt meer de lading hihi.

 

Ik probeer 2 keer per week te joggen, naast mijn wekelijkse bootcamp les via Mom in Balance . Dit gaat best goed alleen merkte ik dat ik mijzelf druk op legde om steeds sneller en beter te worden. Niks mis mee zou je denken, maar omdat er in het dagelijkse leven al best veel dingen zijn die moeten voelde het sporten niet altijd als ontspanning.

Het was dan ook een goed getimed cadeau’tje dat ik een nieuwsbrief in mijn mail kreeg van Flow magazine. Hierin stond een stukje over slow running en dat maakte me erg nieuwsgierig. In een blog (lees hier) werd verteld over het móeten presteren (sneller, verder, nog sneller) tijdens het hardlopen en dat dat niet voor iedereen goed voelt. Nou inderdaad voor mij dus ook niet.

De zin ‘hardlopen zonder doel’ leek mij een leuke manier van sporten om te gaan ontdekken. Het gaat dus niet om hoe snel of hoe ver je loopt, maar het gaat er om dat je je fijn voelt, om je heen kijkt en gewoon geniet. (en als bonus dus ook nog aan het sporten bent!)

Afgelopen zondag ben ik het gaan proberen. Ik heb mijzelf geen doel gesteld en ben gewoon gaan rennen. Om me heen kijken want voor plantjes ik zag, wat de mensen aan het doen waren en hoe fijn de zon op mijn huid voelde. Wow wat voelde dit fijn! En ik ben buiten de gebaande paden gegaan (trust me, dit is in Almere best een uitdaging aangezien daar alles nieuw aangelegd is..) Ik heb gejogd over doodlopende paden, grasvelden en busbaan (ja sorry, kon niet anders..) En wat was dat lekker! Zo lekker zelfs dat ik net meer dan 5 kilometer gerend heb. (En ja natuurlijk vind ik het dus wel leuk om achteraf te zien hoe ver ik gerend heb, dus niet vooraf mijn doel bepaald) Het voelde ook helemaal anders in mijn hoofd, ik was zo trots op mijzelf dat ik dit gedaan heb. En de snelheid boeide me niet, ik ben gewoon 5 kilometer lang lekker buiten geweest, in mijn gedachten verzonken en met mijn voeten op de grond. Ja dit past bij mij en ga ik nog veel vaker doen.

 

En jij? Ga je dit ook proberen? Ik ben erg nieuwsgierig of je dit ook een leuke manier van bewegen vindt.

 

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0