· 

Een leuke uitdaging!

Ja daar hou ik van, uitdagingen! Voor de komende maanden heb ik mijzelf een uitdaging/doel gesteld. Je weet waarschijnlijk al dat ik enorm van kringlopen hou. Het leek me dan ook leuk om het doel hier aan te koppelen.

Ik hoor je denken, wat heb je voor leuks bedacht Els? Nou dat ga ik je vertellen. Mijn doel is om voor al mijn kleding (sportkleding en onderkleding uitgesloten) wat ik bezit, de helft tweedehands moet zijn. Dit kan dus uit de kringloop zijn, tweedehands gekocht of gekregen.

 

We leven in een maatschappij waarin veel spullen geproduceerd worden en veel weggegooid wordt.  Ik kan de wereld niet helemaal veranderen maar kan wel een heel klein stukje bijdragen om te zorgen dat er meer hergebruikt wordt. Ook hoop ik dit op mijn kinderen te kunnen overdragen zodat ze beseffen dat veel spullen hergebruikt kunnen worden. (Overigens is meer dan de helft van de kleren van Lola en Billy al tweedehands! Yay!)

 

Elke maand ga ik mijn kledingkast bekijken wat ik nog draag en wat ik niet meer draag. De kleren die ik niet meer draag geef ik weg, verkoop ik, breng ik naar een kringloop of kleding container. Zo weet ik dat de spullen die ik niet meer gebruik op een goede plek terecht komen, en het een tweede (of derde of vierde) leven krijgt. Een bijkomend voordeel is dat mijn kast ook niet te vol wordt.

 

Hoe veel tweedehands spullen heb jij in je kast liggen?

 

 

Liefs Els 

Reactie schrijven

Commentaren: 0