· 

Hoogzwanger of niet?

Vorige week hebben we een eerste groei echo gehad van ons kleine mannetje. Erg leuk om hem weer even gezien te hebben! Ik ben zo benieuwd hoe hij er uit zal zien als hij geboren wordt. Lijkt hij op zijn grote zus? Lijkt hij sprekend op JW of mij..? Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken. Ik moet zeggen dat ik mij nog best energiek voel. Bij Lola had ik al veel meer last van kwaaltjes (vooral zere stuit en zere heupen) en dat is nu gelukkig minder. Wellicht houdt Lola me nu ook fit, yaay dreumes!

 

Afgelopen maandag was ik 32 weken zwanger en ik kijk enorm uit naar mijn verlof. Nog 1,5 week werken en dan is het tijd om werk los te laten en me voor te bereiden op ons tweede kindje. Ik zal me dan ook gaan inlezen hoe je de geboorte van je tweede kindje bij je eerste kindje introduceert. Aangezien wij niet de eersten zijn die nóg een kindje krijgen. Als je misschien tips hebt voor leuke boeken of sites die ik kan lezen.. alle tips zijn welkom.

 

Het bijzondere tijdens deze echo was dat ze ook kon zien dat het kindje haar heeft! Ik zag wel wat vlekken maar had er geen haar van gemaakt. Zo leuk om te weten. Ben benieuwd met wat voor een bos haar hij geboren gaat worden.

 

De verloskundige welke mijn echo deed gaf aan dat ik wel echt hoogzwanger ben nu. Maar ik vroeg me nu af, wanneer ben je dan hoogzwanger? Voor mijn gevoel ben ik nog niet hoogzwanger en ook als ik op internet zoek wat deze term precies inhoudt is er geen duidelijk antwoord te vinden. Wel heb ik er een leuke blog over gevonden die je hier kunt lezen.

Ze beschrijft erg leuk de onhandigheden van het zwanger zijn, en als het daar van af hangt.. tsja dan ben ik ook heel erg hoogzwanger haha. 

Gekkigheden die mijn lijf doet nu ik zwanger ben:

  • Wakker worden om me om te draaien tijdens mijn slaap,
  • Minimaal 1 keer per nacht wakker worden om te plassen,
  • Maagzuur en oprispingen, please ga maar weer lekker weg hoor!
  • Snurken! (Sorry JW..)
  • Vergeetachtig. Ik kan soms echt niet onthouden wat er gezegd wordt of wat ik gisteren bijvoorbeeld gedaan heb.
  • Boos worden om gekke dingen. (afgelopen week werd ik boos omdat de pindakaas op was en ik er zo veel zin in had. Vervolgens moest ik erg huilen omdat ik het zo stom van mijzelf vond dat ik boos werd.. gekke Elsje)
  • Regelmatig eten knoeien omdat ik onhandig geworden ben en omdat mijn buik uitsteekt
  • Tegen mensen of voorwerpen aanlopen omdat ik denk dat ik mijn buik in kan houden en er wel tussendoor pas..dus…

Je leest het, allemaal gekke dingen die hopelijk ook weer allemaal gaan verdwijnen. Gelukkig kan ik er zelf ook wel om lachen maar soms snap ik mijzelf echt niet. Dan denk ik ‘waarom doe ik dit nu?’. 

 

Gelukkig besef ik me ook al te goed hoe bijzonder het is waar mijn lijf mee bezig is en dat het helaas niet voor iedereen weg gelegd is. Ik bof maar dat mijn lijf dit kan en dat we straks een gezinnetje met 2 kindjes zijn.

 

Weet je waar ik ook erg veel zin in heb? Om het geboortekaartje weer te gaan tekenen. Bij Lola heb ik het kaartje ook zelf getekend en telkens als ik het zie word ik er nog steeds blij van. We hebben al leuke ideetjes voor wat er op mag komen te staan dus ik kan binnenkort met een schets beginnen en het dan gaan uitwerken. Hopen dat mijn buik niet al te veel in de weg gaat zitten hihi.

 

Wanneer vind jij dat een vrouw hoogzwanger is?

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0