· 

Declutter-woensdag #2

Vorige week heb  ik je verteld over mijn declutter-uitdaging. Decluttering is hetzelfde als ontspullen of beter gezegd; rommel weg doen die je toch niet gebruikt en alleen maar in de weg ligt. 

De uitdaging is dat je op dag 1, 1 iets weg doet, op dag 2, 2 ietsen enzovoort. 

We zijn nu beland op dag 8 en ik zou dus inmiddels 36 dingen weg gedaan moeten hebben. En ik kan je mededelen dat het me zeker gelukt is! 

 

Wat heb ik zoal weg gedaan tot nu toe:

 • Oude pot crème
 • Oude tas (niet meer handig in gebruik omdat het materiaal helemaal op was)
 • Oude horloges (Heb er stuk of 5 weg gedaan, dit waren erg goedkope horloges welke niet meer werkten en versleten waren)
 • Ontelbaar veel oorbellen. (In de loop der jaren heb ik heel veel goedkope oorbellen gekocht welke ik niet draag. Nu heeft deze voorraad in mijn vorige huis in de badkamer gelegen en waren deze oorbellen allemaal gaan roesten en vies geworden, oftewel nu ga ik ze zeker nooit meer dragen..)
 • Armbanden. (Hetzelfde verhaal als bij de oorbellen en ook veel DIY projecten welke ik niet meer draag. Weg er mee!)
 • Slippers verkocht online. (Deze droeg ik niet meer en maak ik nu iemand blij mee)
 • Jurkje verkocht online. (Paste ik niet meer en het duurt nog wel even voordat ik er weer in zal passen..)

Ik moet zeggen dat het me nu al een fijn gevoel geeft dat ik weer lekker opgeruimd heb en ruimte maak voor mooie nieuwe oorbellen of armbanden. Ik wil graag gaan investeren in mooie en tijdloze sierraden waar ik meer jaren plezier van kan gaan hebben. Al die goedkope rommel draag ik niet heel vaak en wordt toch snel weer lelijk. Dan kun je beter al die losse euro’s sparen en investeren in mooie spullen.

 

Wat wil ik komende tijd gaan wegdoen en opruimen:

 • Mutsen
 • Kettingen
 • Oude verzorgingsproducten
 • Babykleertjes
 • Kleding verder opruimen en online zetten
 • Schoenen uitzoeken en online zetten

Ben jij ook begonnen met het ontspullen? Of kijk je eerst mee wat ik zoal opruim?

 

Wel spannend want de komende week (tm volgende week woensdag) mag ik maar liefst 84 dingen weg doen! Dat klinkt wel weer als heel erg veel! Bof ik even dat ik ook nog mijn atelier wil gaan opruimen en daar nog heeeeeeeel veel rommeltjes heb liggen. Wiehoooo. Hou dus mijn blog in de gaten, ik zal er zeker weer verslag van doen wat ik allemaal weg heb gedaan.

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0