· 

Online verkopen (en kopen, yaaay) van spullen

Dit vind ik echt zo leuk om te doen, spullen online verkopen. Ik vind het belangrijk dat spullen, welke nog goed zijn, door gaan naar een volgende eigenaar. We produceren al zo veel spullen in onze maatschappij, hoe fijn is het als je weet dat je je steentje bijdraagt door recycling! Nu ben ik verder niet een super goede recyclaar (is dat een goed woord? Uhhhh vast niet) maar elk klein beetje helpt.

 

Ik hoor je denken ‘waar verkoop jij je spullen dan Els?’ Nou dat zal ik je vertellen. Sinds vorige week heb ik wat spullen op United Wardrobe geplaatst om eens te kijken hoe dat me zou bevallen. Zoals ze zelf omschrijven: ‘United Wardrobe is een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Het is onze missie tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken. Er is al zo veel kleding op deze planeet, waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen als er al zo veel leuks ter beschikking is? Wij zijn er om jou een kijkje in de kledingkast te geven van alle modeliefhebbers ter wereld. Veilig, gemakkelijk en met een support die jou altijd bijstaat.’

Zoals je begrijpt maakte me dit best wel nieuwsgierig en heb de app gedownload en ben aan de slag gegaan. Ik was verbaasd over hoe makkelijk het ging om een advertentie te plaatsen. In een opruim-bui heb ik foto’s gemaakt van de producten die ik wilde verkopen en deze stonden dus op mijn telefoon.

In de app kon ik makkelijk de foto’s selecteren en een bedrag kiezen waarvoor ik het wilde verkopen. (Je draagt 10% af aan United Wardrobe maar dan heb je wel een app zonder reclame, hoe fijn is dat!) Je voegt er wat zoektermen aan toe en hoppa, je advertentie staat online! Je kunt een vaste prijs kiezen of mensen laten bieden. Ik kies meestal voor het laatste zodat er wat ruimte ontstaat voor de koper. De koper mag ook de vraagprijs bieden en heeft dan gelijk een koop gedaan. Als het product verkocht is maakt de koper het bedrag over naar UW en dit krijg je dan uitbetaald zodra de koper het artikel heeft ontvangen. Werkt helemaal fijn!

Ik heb inmiddels 3 artikelen verkocht en 1 paar schoenen gekocht en ben echt erg tevreden over de manier van handelen. Het is gewoon transparant en niet zoals op bijvoorbeeld Marktplaats dat mensen een bod doen en vervolgens niks meer laten horen. (frustratie van velen denk ik)

 

En als ik het dan toch over Marktplaats heb, daar heb ik in het verleden wel heel veel op gekocht en verkocht alleen zie je nu inmiddels door de bomen het bos niet meer. Er staan zo veel advertenties op van bedrijven en andere reclame dat je de particulier, die graag zijn artikel wil verkopen, nauwelijks terug kunt vinden.

Ook wat ik al eerder schreef is dat men soms ergens op reageert met een heel vreemd bod, of gewoon niks meer laat horen. Ook is de snelheid niet helemaal meer van deze tijd (of wil ik gewoon te snel?) vind ik want soms krijg of plaats je een bod en laat een reactie weer dagen op zich wachten. Ik wil gewoon snel, snel snel! 

Je merkt het.. ik ben niet meer zo Marktplaats minded.

 

Wat ik wel weer leuk vind zijn verkoopgroepen op Facebook. Ik ben ‘lid’ van 2 groepen uit Amsterdam en plaats in de groepen ook regelmatig advertenties. Je plaatst hier één of meerdere foto’s en je vertelt wat je er voor wilt hebben (dit is dan een vaste prijs en wordt niet over onderhandeld) en waar het opgehaald kan worden. Degene die dan als eerste ‘interesse’ typt mag dan het product komen bekijken en het kopen. Erg leuk, werkt naar mijn mening goed en gaat lekker snel. Het is me wel eens gelukt om binnen het uur dat ik de advertentie op Facebook had geplaatst het product te laten ophalen. Leuk!

 

Wat ik zoal verkoop is kleding en schoenen die ik zelf niet meer draag of leuk vind, maar soms vind ik in de kringloop ook iets moois wat ik dan online verkoop. Zo steun ik de kringloop, zorg ik dat iemand blij wordt met het product en kan ik zelf ook weer sparen voor iets wat ik graag wil hebben. Het leuke lijkt me om in de toekomst ook zelfgemaakte producten te verkopen maar dat zal even moeten wachten tot na de bevalling.

 

En waar ik ook heel nieuwsgierig naar ben, en wie weet ga ik dat op korte termijn wel eens uitproberen is ‘Jouw Marktkraam’. Dit is een fysieke winkel waar je een kraam kunt huren per week en je nieuwe, zelfgemaakte of gebruikte spullen kunt verkopen. Je bepaalt zelf de prijs en krijgt je volledige vraagprijs van je verkopen overgemaakt. Echt een tof concept en het leuke is dat ze een locatie in Almere hebben. Dit ga ik dus maar eens uitproberen. Wie weet kan ik mijn zwangerschapsverlof hier wel voor gebruiken, toch tijd genoeg! Zodra ik er aan toe kom om een kraam te huren dan zal ik er zeker een blog over schrijven en mijn ervaringen delen.

 

Koop en of verkoop jij graag online? Of ga je liever naar ‘echte’ winkels?

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0