· 

Water, mijn verslaving!

Een heel blog over water? Jep over water! Want.. IK HOU VAN WATER. Mij kun je niet blijer maken dan met een glas water. (en dan niet zo’n klein pietluttig glaasje water maar echt een glas vol, liefst een halve liter)

 

Al vanaf dat ik klein was dronk ik heel veel. Dat begon natuurlijk bij moedermelk en daarna al vlot water. Water is er natuurlijk in heel veel verschillende soorten maar het bronwater zonder bubbels smaakt mij het beste.

Thuis en op het werk drink ik gewoon kraanwater en soms koop ik flesjes bronwater in de supermarkt. Ik zal niet van huis gaan zonder flesje water in mijn tas. Wat dat betreft ben ik net een verslaafde, ik word al onrustig bij de gedachte dat ik geen flesje water bij me heb. Ik krijg ook echt hoofdpijn als ik gedurende de dag niet voldoende water heb gedronken. Op het werk heb ik een thermoskan met water (zie foto, thermoskan is ook een kringloopvondst) op mijn bureau staan zodat ik niet elke keer naar een kraan hoef te lopen. En nee ik ben niet lui maar ik drink zo veel water dat ik dan blijf lopen hihi.

Ik drink het liefst mijn water uit een bierpul van de Ikea (foto!). Hier kan een halve liter in!

Het gebruik van dit formaat drinkbeker is ontstaan doordat bij een vorige werkgever de verwarming regelmatig kapot was en ik het dus flink koud had. Doordat ik warm water of thee dronk uit die bierpul (beter gezegd waterpul) kon ik mijn handen tijdens het werk lekker warm houden. De gewoonte om uit zo’n groot glas te drinken is dus gebleven en zo drink ik op een werkdag van 8 uur ongeveer 2,5 liter water.

 

In de winter drink ik meestal warm water. I know, dit klinkt ranzig maar ik vind het echt heel erg lekker. En natuurlijk neem ik ook wel eens thee (liefst groen en geen gekke smaakjes) maar gewoon water blijft favoriet. 

Wat ik wel lekker vind is, nu de avonden weer vroeger donker zijn, na al het water gedurende de dag is om komkommer-thee te drinken. Ik pak dan weer (ja daar is ie weer) de bierpul en vul deze voor de helft met gekookt water. Dan schil ik met een dunschiller een komkommer en leg de schillen in het water. Dit laat ik een paar minuten trekken en dan vul ik het glas verder met koud water zodat er een lekker warm (en niet te heet) drankje ontstaat, heerlijk! (Ik heb niet zo veel geduld om kokend hete thee te drinken, hou ik niet van, lauw it is!)

 

En qua bronwatertjes heb ik ook wel mijn voorkeuren. Ik ben van het water zonder bubbels, dus spa rood en zo doe je mij echt geen plezier mee. Het euroshopper water van AH is best ok, Barleduc is best lekker maar bijvoorbeeld spa blauw vind ik al minder smakelijk. Ik weet het dit is een luxeprobleem maar ik proef echt het verschil! Maar ik ben geen luxepoes dus als ik een flesje koop ga ik gewoon voor het goedkoopste.

 

Vroeger was het op school altijd wel minder gesteld met mijn waterinname. Ik woonde in Hattem (stadje op de Veluwe), waar erg zoet water was zonder veel kalk en ik ging in Zwolle naar school waar het water een stuk harder was. Ik vond het water op school toen echt niet zo lekker!

 

Grappig is ook als je ergens op visite bent en men vraagt wat je wilt drinken en je zegt water, dat ze dan niet begrijpen dat je geen koffie, thee of iets anders wilt. Maar je mag ook dit wel drinken, nee ik heb het liefst water. Wil je niet liever dit drinken? Neeeheeeee ik wil water! 

 

En drink je dan helemaal geen frisdrank ofzo Els? Ja natuurlijk drink ik heel af en toe wat anders. IJskoffietjes vind ik een genot maar drink ik ook niet te vaak. Af en toe een beetje cola of een sapje vind ik erg smakelijk. Maar voor water mag je me altijd wakker maken!

 

Wat is jouw favoriete drankje?

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0