· 

Nag-Els

Iets wat bij mij hoort is nagellak. Zo lang ik me kan herinneren gebruik ik al nagellak, althans in mijn volwassen leven dan. In alle kleuren van de regenboog heb ik potjes staan en ook veel nailart spullen. Er is 1 moment geweest waar ik een tijdje geen nagellak droeg en dat was toen ik net bevallen was van Lola. Ze zoog op mijn pink en dat wilde ik natuurlijk niet met nagellak! En alleen een pink niet lakken is ook niet mooi vind ik dus alles ging er af. Dus rond de komende feestdagen zal ik ook nagellak loos door het leven gaan. #bevalling2

 

Mijn nagels zijn de ene keer langer dan de andere keer. Soms heel lang en op het andere moment ben ik er klaar mee en knip ik ze weer lekker kort. Als ik nieuwe nagellak aan breng ben ik daar zo een paar uur zoet mee. Dit heeft er mee te maken dat ik altijd mijn nagels eerst vijl. Als in er dan tevreden mee ben dan breng ik eerst een basecoat aan. Zo hecht de nagellak beter en trekt de kleur van de nagellak niet in mijn nagels. En ik ben ook inmiddels overtuigd dat als je een basecoat gebruikt de lak langer blijft zitten. (Ik kan gerust een week of 2 weken mijn nagellak dragen) 

Na de basecoat breng ik een eerste dunne laag lak aan. Na goed te laten drogen komt de tweede laag er over heen. 

Als de kleur goed gedekt is kan het zijn dat ik wat nailarts aanbreng maar als dat niet het geval is sluit ik af met een topcoat.

Na verloop van tijd (5 dagen ongeveer) breng ik meestal weer een nieuwe topcoat aan om langer de nagellak op mijn nagels te kunnen dragen zonder dat het er slordig uit gaat zien. (op het moment dat ik dit typ heb ik wel afgebladderde nagellak en wacht ik met nieuwe aanbrengen vlak voor vakantie, dan heb ik op vakantie weer nette nagels)

 

Tussen de lagen nagellak ga ik lekker rustig op de bank zitten en beetje lezen of tv kijken. Ik kan dan niks doen dus dat is voor mij een lekker relax momentje. Wat mij betreft een aanrader!

Op de foto hiernaast zie je een aantal voorbeelden van nail-art wat ik in de loop der jaren gemaakt heb. Op mijn Instagram ikbenels.nl kun je nog meer foto's bekijken als je dat leuk vindt.

  • Links boven: Witte basislaag en daar overheen kleine stippen met neon kleuren. Afgewerkt met een glans topcoat.
  • Rechts boven: Rode basislaag en met wit een streepje en een stip getekend. Daarna een zwarte lijn getekend om een soort cartoonesk effect te krijgen. De topcoat is een matte lak.
  • Links onder: Een roze basislaag met rode lak er op. De rode lak heb ik d.m.v. huishoudfolie, wat samen gepropt is, deppend aangebracht. Afgewerkt met een glans topcoat.
  • Rechts onder: Rode, gele, groene en blauwe basislaag. Daarna een stuk kant op de nagel gelegd en deppend met een make-up spons de zwarte laag nagellak aangebracht. Afgewerkt met een glans topcoat.

En op deze foto nog weer een aantal andere technieken.

  • Links boven: Een mint-groene en transparante basislaag. D.m.v. een dotting tool stipjes gezet in verschillende kleuren. Afgewerkt met een glans topcoat.
  • Rechts boven: Watermarble techniek toegepast. (Kijk maar eens op youtube naar filmpjes met uitleg, mocht je nieuwsgierig zijn.) Je laat druppels nagellak in een klein bekertje met water op kamertemperatuur vallen. Je herhaalt dit met meerdere druppels per kleur in een willekeurige volgorde. Met een sate prikker trek je een patroon in de lak en vervolgens dip je je nagel in de lak. (Als dit vaag klinkt, kijk dan even op youtube hihi) 
  • Links onder: Diverse technieken met meerdere kleuren. Ik heb een kwastje gebruikt, een dottingtool om panterprint te maken, glitter nagellak en rhinestones.
  • Rechts onder: Zwarte basislaag met daar overheen in rood-wit-blauw stipjes gezet. (Dit waren mijn koninginnedagnagels!)

Lak jij vaak je nagels? Ik ben erg benieuwd.

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0