· 

Henanananananaaaa

Ok Henna dus. Ja ik verf mijn haar met henna, al ruim 7 jaar lang. Waarom? Henna heeft een rode kleur die je er niet er uit wast, het is aantrekkelijk geprijsd en de kleur vind ik super vet! Ergens in 2010 zag ik iemand met een mooie koperkleurige haarkleur en dat wilde ik ook. Die persoon gaf aan henna te gebruiken. Ik ben me gaan verdiepen in henna en er zaten veel voordelen aan voor mij!

 

Hier wat voordelen op een rij:

  • Het is niet zo duur als de reguliere haarverf. Haarverf legt een laagje om je haar heen en henna trekt in het haar. Dit maakt dat de kleur goed blijft zitten en er echt uit moet groeien. Een ‘nadeel’ wat je online kon vinden over henna is dat veel kapsalons huiverig zijn om henna gekleurd haar te verven. Nu had ik toch niet meer de ambitie om naar de kapper te gaan om mijn haar te laten kleuren dus voor mij ging het nadeel niet op.
  • De kleur die ik wilde kon ik niet vinden in een pakje bij de drogist. Bij de kapper was het wel haalbaar maar dat zou een redelijk dure aangelegenheid worden en daar had ik geen zin in.
  • Henna is gezond voor je haar en er zitten geen chemische stoffen in, dus ook niet belastend voor het milieu.
  • Ik laat het meestal 3 a 4 uur intrekken (Say whuuuut hoor ik je zeggen..) Dit is dan een fijn me-time momentje waarbij ik niet de deur uit ga, heerlijk. (rechts onder aan de foto zie je hoe de 'blubber' er uit ziet!)
  • Online vind je veel sites waarin afgeraden wordt je haar te ontkleuren als je henna geverfd haar hebt, maar zoals je kunt zien op de foto links onder heb ik een tijd geleden bij de kapper een mooie balayage laten verven. (Inmiddels heb ik korter haar maar dan zie je wel hoe tof de kleur kan zijn)
  • Henna is er in diverse kleuren te koop. (o.a. koper, rood, bruin en zwart) (links boven aan de foto zie je het merk wat ik gebruik)

Je merkt wel dat ik dus een overtuigd henna gebruiker ben! voor mij voorlopig geen chemische verf in mijn haar. 

 

Wat is jou favoriete haarkleur die je ooit geverfd hebt? En heb je ooit henna overwogen?

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0