· 

Kringlopen is een werkwoord!

Kringlopen! Dit is in mijn wereld een normaal werkwoord geworden. Waarom heeft de nederlandse taal geen werkwoord wat de lading dekt? In het Engels bestaat het woord thrifting. Mooi woord en het is duidelijk wat je gaat doen, namelijk shoppen in een kringloopwinkel! Wat moeten wij dan zeggen? 'Ga je mee winkelen in de kringloop?' 'Ik heb leuk geshopt in de kringloopwinkel.' Hmmm vind ik niet echt leuk klinken. Ik zeg gewoon: 'Ga je mee kringlopen?' Of :'Het kringlopen was weer fijn!' Volgens mij begrijpt iedereen me dan wel dus laten we vanaf nu gewoon dit nieuwe werkwoord gebruiken! Kringlopen it is. 

 

Maar ik hou dus enorm van kringlopen. Lekker rondkijken en niet weten wat je tegen gaat komen. Het is een soort schatzoeken. Veel spullen in ons huis zijn kringloopvondsten of tweedehands via marktplaats gekocht. Ik hou van spullen met een verhaal en vind het ook niet altijd nodig om spullen nieuw te kopen. 

Mooie kleding koop ik ook graag tweedehands. Zo kan ik voor een klein bedrag duurdere merken dragen die ik nieuw waarschijnlijk niet voor dat bedrag zou kopen en kan ik vaker kleding aanschaffen en weer weg doen. Ook voor ons dochtertje koop ik veel kleding tweedehands. Het zoeken naar leuke kleding vind ik erg leuk maar ook het besparen is erg fijn. Vorige winter heb ik 3 jassen voor haar gekocht en was volgens mij €7,- kwijt. Daar koop je bij Hema net 1 broekje voor! Morgen ga ik weer kringlopen. Ben benieuwd wat ik zoal tegen ga komen. 

 

Ik heb een aantal favoriete kringloopwinkels. Voornamelijk in Amsterdam vind ik de winkels van Rataplan superleuk. Aan de Generatorstraat zit een mooie locatie alleen is daar afgelopen week brand geweest dus daar kan in nog niet heen. Morgen staat de locatie in Diemen op het programma en misschien ook nog een andere in Naarden. Dit is afhankelijk hoe lang ik in Diemen blijf hangen. Op sommige momenten kan ik er zo een paar uur rondkijken. Morgen wil ik kijken of ik een mooi vest kan vinden. Dit staat al een tijdje op mijn wensenlijstje. Een vest is heerlijk tijdens mijn zwangerschap (25 weken zwanger nu) en kan ik daarna ook nog aan. En kleren voor mijn kindje(s) hoop ik ook te vinden. En tsja, de boekenafding ga ik ook goed bestuderen. Oude kinderboeken met mooie tekeningen neem ik graag mee, of boeken met mooie getekende bloemen en dergelijke spreken me ook erg aan. Ik kan niet wachten! Is het al morgen? 

 

Ga jij vaak kringlopen en wat is je meest mooie, gekke of toffe vondst? 

 

Liefs Els

Reactie schrijven

Commentaren: 0